Crearome Ekologiskt Glycerol Veg. 99%, 100 ml

kr82.00

Shoppa nu

Artikelnr: 1383800706425369 Kategori:

Beskrivning

Glycerol (glycerin) är en oljeaktig, tjockflytande, lukt- och färglös vätska som utvinns från vegetabiliskt fett. Glycerol används som fuktighetsbevarande och mjukgörande medel i olika typer av krämer och lotion samt i hårbalsam, flytande tvål och glycerintvål. Används det på huden eller i kosmetika, binder det till sig fukt i hudens översta lager. Mängden glycerin i hudvårdsprodukter bör ej överstiga 10% (3-5% är den vanligaste doseringen), om man önskar en fuktbevarande effekt. Tillsätts högre halt, drar glycerolen fukt från huden istället, och din hud känns kladdig. Glycerol är också ett ypperligt extraktionsmedel för örter. Extraktet kan användas både för invärtes och utvärtes bruk beroende på vad du använt för ört. Glycerol kan även användas som fläckborttagning eller till att göra egna såpbubblor. Tips! Fläckborttagning: fukta fläcken med glycerol, och låt ligga i några timmar. Tvätta därefter som vanligt.

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Crearome Ekologiskt Glycerol Veg. 99%, 100 ml”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *