Aleppotvål, hudens bästa vän! Topplista aleppotvål ger dig den bästa aleppotvålen för dig och din kropp. Hitta din bästa aleppotvål i kategorin ekologisk kroppsvård nedan. 

 

Vad är Aleppotvål?

Aleppotvål är något så fantastiskt som en ren naturprodukt som har funnits i tusentals år och som har spridits från staden Aleppo i Syrien. Numera tillverkas den i flera länder, främst kring Medelhavet, men Aleppotvål olivolja används mycket i hela Mellanöstern och nuförtiden även i ökande grad i Europa allt eftersom trenden med ekologisk skönhetsvård har ökat.

 

Vad består Aleppotvål av?

Aleppotvål är en så kallad hård tvål och den består till största del av olivolja, vatten och en viss del lagerbärsolja. Andra namn för produkten är olivtvål och lagertvål och den används främst för rengöring av hud och hår. Aleppotvål är helt oljebaserad, vilket gör att den inte verkar uttorkande på huden eller håret. Den verksamma ingrediensen i Aleppotvålen är lagerbärsoljan. Aleppotvål är en ren naturprodukt och klassas som helt giftfri.

 

Vad är lagerbärsolja?

Lagerbärsolja är en olja som utvinns genom kallpressning av lagerbuskens näringsrika bär och som har kroppsvårdande egenskaper och även en stark doft. Lagerbärsoljan är läkande, lugnande och passar alla med torr och/eller känslig hud. Oljan har även en mycket positiv effekt på akne och eksem. 

 

Lagerbärsoljan kan antingen spädas ut med andra produkter eller användas ren till 100 %. Det är genom att andelen olja i produkten som man bestämmer dess styrka och verkningskraft. Ju större andel lagerbärsolja som används i en produkt, desto mer luktar den dock, vilket är anledningen till att man ofta använder en måttlig koncentration av oljan i skönhetsprodukter.

 

Aleppotvål vårdar hud och hår

Om du vill ha ett naturligt, hållbart och vårdande alternativ till vanligt schampo och balsam är Aleppotvål hårtvätt det perfekta valet! Att tvätta håret med schampo är ett ganska modernt påfund och människor på sydligare breddgrader har sedan länge använt Aleppotvål till håret. Du kan helt enkelt använda Aleppotvål som schampo för ditt hår. När du ska tvätta hår med Aleppotvål arbetar du bara upp ett rikligt lödder som du masserar in håret och hårbotten med. Tvätta håret med Aleppotvål så får du ett mjukt och glansigt hår med extra lyster.

 

Förutom att Aleppotvål hår ger ett fantastiskt resultat har tvålen även helande egenskaper för din hud. Tvålen ger en mild och effektiv rengöring och du kan använda Aleppotvål ansikte för en silkeslen hud. Det finns även flytande Aleppotvål, som har samma vårdande egenskaper som den fasta tvålen. Aleppotvål flytande passar alla hudtyper i din dagliga hudvårdsrutin. Eftersom tvålen endast består av naturliga och lugnande ingredienser fungerar Aleppotvål psoriasis särskilt bra. Du kan även använda näringsgivande Aleppotvål acne och eksem och den skyddar mot hudirritationer.

 

Att köpa Aleppotvål

Du kan köpa olika styrkor av tvålen, exempelvis Aleppotvål 40 lagerbärsolja. Aleppotvål 40 betyder i det här fallet att tvålen innehåller 40 % lagerbärsolja, vilket är en ganska bra och hög halt av oljan. På motsvarande sätt innebär Aleppotvål 32 att andelen lagerbärsolja är 32 %. Vad gäller att Aleppotvål köpa finns det många försäljningsställen, också om du exempelvis ska handla Aleppotvål Stockholm. Numera finns nämligen Aleppotvål apoteket, bland annat Apotea Aleppotvål eller Aleppotvål Life. Enklast är dock att handla Aleppotvål online hos oss, vi har bland annat den klassiska Najel Aleppotvål, både i fast och flytande form, samt Gröna Gredelina Aleppotvål.