Vad är neemolja?

Neemolja är en naturlig, vegetabilisk olja med allehanda användningsområden, både på kroppen och i hemmet. Neemolja utvinns ur nimträdets gulgröna frukter i Indien, där den har använts för att bota olika krämpor och besvär sedan urminnes tider. Det är vanligt att neemolja ingår i olika skönhetsprodukter inom hud- och hårvård, men den kan även användas för att bli av med skadeinsekter. 

Att köpa neemolja är något som var och en som har barn, husdjur eller regelbundet befinner sig i skog och mark borde införskaffa. Det är ett bra allround-medel för varje hushåll helt enkelt som påminner lite om gamla huskurer fast sammansatt i en enda verksam olja. Neemolja är nedbrytbar och 100 % giftfri, varför den även lämpar sig för barn och djur. Oljan innehåller förutom fettsyror även ämnen som är antibakteriella vilket gör den verkningsfull vid behandling av småsår, hemorrojder och svamp.

Hur använder jag neemolja?

Hur du ska använda neemolja beror på vad du ska använda den till. 

Neemolja är inte vattenlöslig och ganska stark så om du ska använda neemolja växter bör du blanda ut den med vatten och exempelvis lite såpa för att lösa den i vatten. 

Du kan med fördel blanda en tesked neemolja med en halv tesked såpa i 1 liter vatten. Skaka ordentligt så att blandningen flyter ihop. Spraya sedan på växten som har drabbats av ohyra och se till att alla delar av växten får neemoljan på sig. 

Upprepa behandlingen med jämna mellanrum tills ohyran har försvunnit. Beroende på typ av skadeinsekter kan det ta någon vecka. Med neemolja kan du helt enkelt behandla ohyra på ett naturligt sätt, utan att använda kemikaliska tillsatser.

Neemolja är effektivt mot all ohyra som kan angripa krukväxter och du kan använda neemolja bladlöss, ullöss och spinn. Även neemolja trips fungerar. Du kan även spraya neemolja på växter i förebyggande syfte och på så sätt undvika skadeangrepp.

Du kan också använda neemolja insekter mot alla typer av ohyra som kan människor kan få. Om du har husdjur som drabbas av ohyra kan du använda neemolja hund. Även neemolja skabb får bukt med skadeinsekter.

Om du har barn är du väl bekant med hur krångligt det kan vara att få bort löss från barnens hår och ofta blir lössen resistenta mot konventionella lusmedel. Använd neemolja mot löss istället så löser du problemet, på ett sätt som dessutom är hållbart och både skonsamt mot kroppen och mot naturen. 

Resten av familjen kan också använda neemolja hår som vårdar håret, dessutom skyddar neemolja hårbotten från uttorkning och problem med mjäll. Du kan använda neemolja svamp förebyggande, dutta bara lite neemolja på det angripna stället. Prova gärna ett ayurvediskt mjällschampo ur vårt sortiment, som innehåller neemolja och som förebygger mjäll och kliande hårbotten.

Var köpa neemolja?

Det kan vara svårt att neemolja köpa i butik, som neemolja Life butik, därför kan det vara smidigare att köpa här online. Ett neemolja köp är dock lönsamt eftersom oljan är mycket dryg så den räcker länge.