Värk och smärta kan komma i vägen för att leva det bästa livet, träna och göra dagliga uppgifter. Smärtlindrande krämer kan tillfälligt dämpa inflammation eller minska smärta när de appliceras direkt på huden. Smärtlindrande krämer är perfekt att använda vid massage hos exempelvis en naprapat. 

 

Olika smärtstillande medel möter olika behov

All smärta är inte densamma. Olika smärtstillande medel möter olika behov. Vissa hjälper till att minska inflammation medan andra är mer lämpade för öppna sår som skärsår och skrapsår. Du bör vara mycket uppmärksam på de ingredienser som används i produkten.

 

Kontrollera ingredienser

Kontrollera ingredienserna noggrant i smärtlindrande krämer, inklusive eventuella dofter, särskilt om du har känslig hud eller allergier. Det som du bör kika på i krämer är deras aktiva ingredienser, om de innehåller naturliga ingredienser och dofter eller inte, och hur de känns; om de är feta eller klibbiga, eller om de känns svala eller varma. 

 

Arnikaplantan

Kopplat till smärtlinrande krämer vill vi presentera Arnikan. Arnikaplantan är underbart solgul och främjar blodcirkulationen, lindrar smärta och påskyndar läkningsprocessen. Arnikaplantan trivs på kalkfattiga torvjordar och naturliga bergsängar. 

 

150 farmaceutiskat aktiva ingredienser

I arnikablomman har cirka 150 farmaceutiskt aktiva ingredienser hittats. Substanser som till exempel sesquiterpenlaktoner, karotenoider, flavonoider och dyrbara eteriska oljor finns i arnikablomman. Kiseldioxiden i arnikan hjälper till att förnya vävnaden vid skador som krossår, bulor och blåmärken. Förr i tiden som på 1700-talet användes arnikan för att behandla krämpor som till exempel reumatism, gikt, åderbrock och veninflammation. 

 

Antiseptisk verkan

Nutida användningsområden är den antiseptiska verkan, lindrande av smärta, främjande av blodcirkulation och påskyndande av läkningsprocesser. I den moderna tid som vi lever i granskas ofta de nya användningsområden och de är även kliniskt väldokumenterade. Arnikan används i hela världen och är välkänd i flera kulturer. Vi har själva använt arnika vid skador i olika sporter som surfing. Ingredienserna hjälper och förebygger muskelvärk och ger en snabbare läkande effekt.